σελίδες

18.11.09

Μονόλογος 33 - ο αντικαπνιστής

Φίλε υπερβολικέ αντικαπνιστή, αυτό είναι αφιερωμένο σε σένα given to the blog as "Τσιγαρόβηχας" by its writer ...

Έρχεται και ο χειμώνας σιγά-σιγά και μαζί με όλα τα δεινά που φέρνει (βλέπε σπασμένα πόδια από το σκι, μισό πορτ-παγκαζ χαρτομάντιλα και έξαρση πωλήσεων του Tamiflu - θα επεκταθώ και σ'αυτά εν καιρώ), αρχίζουν δειλά δειλά να μαζεύονται τα παράνομα απλωμένα τραπεζάκια των cafe/bar/club (είναι πιο trendy να τα λες έτσι, άσχετα που όλα είναι μπουζούκια χωρίς live ορχήστρα)...

Και μαζί με τα τραπεζάκια, αρχίζουν να μαζεύονται και όλοι αυτοί οι ενοχλητικοί που κάθε φορά, με το που εντοπίσουν κάποιον να καπνίζει σε απόσταση 3,14 χλμ, αρχίζουν και βήχουν λες και θα αποδημήσουν εις Κύριον σε 5 λεπτά! Να μη θυμίσω δε και τον τετραψήφιο 1142, που κάποιοι το έχουν βάλει στο speed dial του κινητού!!

Τώρα τους έπιασε ο φόβος μην πεθάνουν και ρεζιλεύονται οι ίδιοι και η παρέα τους μαζί τους! Από το τσιγάρο του γείτονα θα πεθάνεις κι εσύ!

Δε κοιτάς τι μασαμπουκώνεις κάθε φορά που βγαίνεις - που χρειάζεσαι μιάμιση αγελάδα και 2 στρέμματα αμπέλια για να σταματήσεις να τρως, και όχι γιατί θέλεις αλλά γιατί δεν έμειναν άλλα κουμπιά στο παντελόνι να ξεκουμπώσεις από το πρήξιμο της κοιλιάς σου!

Μόλις εντοπίσουν τσιγάρο, λοιπόν, άσχετα αν και πριν ερχόταν ο καπνός επάνω τους, παθαίνουν έξαφνα και σχεδόν κινηματογραφικά, κρίση άσθματος! Η οποία συνοδεύεται από τρισχαριτωμένα επιφωνήματα και εκφράσεις του τύπου, "θα με πεθάνεις, χωριάτη, να πας να καπνίσεις μπροστά στο παιδί σου" και άλλα πιο κόσμια που δεν υπάρχει λόγος να αναφέρω!

Ναι, ναι, το παθητικό κάπνισμα εφευρέθηκε για να σκοτώσει εσένα που κατά τα άλλα έχεις μια καθώς πρέπει υγιεινή ζωή! Τρως κι εσύ είδη υγιεινής σαν τη Λαίδη?

Το κινητό σου δεν εκπέμπει ακτινοβολία,
Τα λιπαρά της διατροφής σου είναι μόλις 30-35% και όλα φυτικά υποθέτω,
Η δικιά σου Coca-Cola ΔΕΝ έχει 30 γραμμάρια καθαρής ζάχαρης στο ΚΑΘΕ ποτήρι,
Πίνεις ΕΝΑ μόνο ποτήρι κόκκινο κρασί όταν βγαίνεις, φυσικά,
και οπωσδήποτε γυμνάζεσαι καθημερινά μασώντας τσίχλες...

Πάρτε το χαμπάρι, δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές μόνο ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΕΣ!

by geokar : thanks man ;)

3 σχόλια:

Loud Melody είπε...

Πάλι καλά που μου θύμισες τον 4ψήφιο αριθμό γιατί τον είχα ξεχάσει. Να μην καπνίζεις μεσα στη μάπα μου ρε φίλε, πήγαινε ένα δυο τραπέζια πιο κεί, να φύγεις να πας αλλού! :P

MaHaHoU είπε...

Ahaha...
Με τον 4ψηφιο δλδ ερχονται νομιζεις??? απαπαπα κανουν στην Ελλαδα τετοια πραγματα?

Unknown είπε...

καποιος σου τα εχει πει λαθος για το τσιγαρο, αγαπητε μου καπνιστη!

ναι, το λιπος και η coca-cola κανουν κακο, αννα οταν καποιος πινει coca-cola, δε ριχνει τη μιση πανω σου! ουτε οταν τρωει την αγελαδα σε λεκιαζει! εσυ καπνιζεις στα δυο μετρα και μετα εγω βρωμαω!

εκτος αυτου, ο καπνος μειώνει ΑΜΕΣΑ την υγιεινη των πνευμονων, σε αντιθεση με τη ζαχαρη και το λιπος, τα οποια ΕΙΝΑΙ ανθυγιεινα, αλλα οχι οσο το τσιγαρο! ειναι απο τις λιγες καταχρησεις, που ΑΜΕΣΩΣ μολις τις κοψεις υπαρχουν ΕΜΦΑΝΕΙΣ βελτιωσεις στην υγεια!