σελίδες

11.1.10

Μονόλογος 49 - το "όνειρο" ζωής

Φίλη ελληνίδα φοιτήτρια, φίλε έλληνα φοιτητή... που όνειρο σου είναι να μπεις στο ελληνικό δημόσιο... με ένα και μόνο σκοπό, να πληρώνεσαι και να μην κάνεις τίποτα!!! να κάθεσαι και κάνεις ότι κάνουν οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι, και να βασανίζεις τους λοιπούς πολίτες, δημοσίους υπαλλήλους και μη, που θα έρχονται στην εκάστοτε δημόσια υπηρεσία για να πάρουν ένα ΑΦΜ, ένα πιστοποιητικό, να πληρώσουν κάτι και εγώ δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να χρειαστούν!!! Αλήθεια σκέφτηκες ποτέ ότι με αυτό τον τρόπο θα γίνεις ένα βάσανο για τους συμπολίτες σου??? ΕΚΤΟΣ και αν θέλεις να είσαι στο δημόσιο και επιτέλους να βάλεις τάξη στο μπάχαλο και να κάνεις την ζωή μας ευκολότερη!!! τότε με την ευχή μου :)

Ακόμα φίλε/η μου, ειδικά εσύ που θέλεις να γίνεις καθηγητής/καθηγήτρια για να μορφώσεις τα ανύπαρκτα παιδιά μας (με τέτοια υπογεννητικότητα αν γίνουμε όλοι καθηγητές να δω ποιόν θα διδάξουμε :P). Σκέφτηκες ότι πρώτα πρέπει να κάνεις παιδιά (για να υπάρχει μαγιά προς μόρφωση, φυσικά)??? Εντάξει, παραδέχομαι ότι ακόμα και εγώ το έχω σκεφτεί πάμπολλες φορές ως την καλύτερη εναλλακτική λύση (εναλλακτική όμως!)... θα έχεις εκεί μέχρι 20 μαθητές άντε 25 θα πηγαίνεις θα τους λες κάτι ψιλοπράματα και έξω από την πόρτα... παιχνιδάκι!!! άπειρος χρόνος για τον εαυτό σου... ελάχιστο διάβασμα και δουλειά για το σπίτι... ούτε προθεσμίες να σε πνίγουν ούτε τίποτα!!!

Ουφ τελικά μπερδεύτηκα... είναι ΚΑΛΟ ή ΚΑΚΟ??? πάντως για ΟΝΕΙΡΟ δεν μου γεμίζει το μάτι... για κάποιο λόγο μου βγάζει μια μιζέρια το παραπάνω, εξ ου και ο ειρωνικός τίτλος, πάντα πίστευα ότι τα όνειρα είναι μεγάλα και λαμπερά, φαίνεται με τα χρόνια και αυτά ξεθωριάζουν και χάνουν την λάμψη τους!!!

ΥΓ. credits στην εμπνεύστρια nadjaki

3 σχόλια:

Loud Melody είπε...

Ένα λεπτό ρε παιδιά κι άμα κάνουμε παιδιά μετά πώς θα τα ταίσουμε άμα δε σπουδάσουμε και βρούμε τη δουλειά πρώτα;

Parakmiako Ergaleio είπε...

Oi teleutaies 5 seires apla den isxuoun :) Dn kserw poios/a eisai alla profanws dn exeis didaksei pote sou gia na deis thn glyka ki esy. Thelei proetoimasia na kaneis swsto lesson plan me ta ola tou, mesa sthn taksh ta paidia theloun eidikes methodous antimetwpishs kai h psyxologia paizei rolo, o kathigitis prepei na einai etoimos gia ektokseuseis erwthsewn apo pantou kai tha exei sto telos kai diorthwmata gia to spiti. Kai na fantasteis oti dn egrapsa oute to 1/5 ap'auta pou prepei na kanei o swstos kathigitis...

madness είπε...

xexe right όταν έγινε το ποστ απαριθμούσα καμιά 10αριά ώρες στην αίθουσα! αλλά όλα εξαρτώνται από το αντικείμενο που διδάσκεις και από το πόσο το κατέχεις... και μετά τα διορθώματα δεν ισχύουν για όλα τα μαθήματα... τώρα έχω πολύ περισσότερες διδακτικές ώρες αλλά όχι σε δημόσιο σχολείο... και σε πολύ λιγότερους μαθητές... όταν έχεις αδιάφορο κοινό αυτό που λες δεν ισχύει τόσο, σε ένα απαιτητικό κοινό προφανώς και χρειάζεται ΚΑΛΗ προετοιμασία τα 2 πρώτα χρόνια μετά τα ΞΕΡΕΙΣ ;)!

αν είσαι νηπιαγωγός απλά πρέπει να είσαι έτοιμος να ακούσεις τα άπειρα.
αν είσαι δάσκαλος προφανώς και έχεις και το παραπάνω + άπειρα διορθώματα...
αν είσαι φιλόλογος κλάφτα!
αν είσαι μαθηματικός τις καπουλάρεις καλύτερα!
αλλά ως πληροφορικός πίστεψε με δεν είναι τόσο απαιτητικό ειδικά αν απευθύνεσαι σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου! Το οποίο φόρτο δεν συγκρίνεται με το φόρτο δουλειάς σε μια εταιρία παραγωγής λογισμικού που οι προθεσμίες τρέχουν και τα bugs εμφανίζονται από το πουθενά σε ανύποπτο χρόνο και την χειρότερη στιγμή!!!