σελίδες

22.11.09

Μονόλογος 35 - τρέχα να προλάβεις

Φιλενάδα τι έγινε? Βγήκαμε για ψώνια με την κοράκλα στο ΙΚΕΑ? Βάλαμε τον Φιλιππινέζο να παρκάρει την λιμουζίνα στο pathetic παρκινγκ του φτηνιάρικου σουηδικού καταστήματος, με τα κεφτεδάκια "μπαλάκια του τέννις" και πήγαμε να ψωνίσουμε καναπέ για το 70κοστό εξοχικό μας?
Οι πλούσιοι κυρίες και κύριοι μου είναι οι κατακτητές αυτού του κόσμου. Εντάξει για να μην τους παίρνει όλους η μπάλα οι πλούσιοι της παρακάτω κατηγορίας.Τα πρόχειρα ρούχα τους κοστίζουν το ελάχιστο 500 ευρώ. Έχουν Φιλιππινέζο να τους κουβαλά στα μαγαζιά με υπερπολιτελέστατα "πρόχειρα" αμάξια. Δεν κοιτάνε βέβαια που τα παιδιά τους βγαίνουν άσχημες κυρίες με χοντρούς κώλους...σημασία έχουν τα πολύτιμα στολίδια που κοσμούν τους καρπούς και τα αυτιά τους.
Πιάνουν ένα απο τα 1500 μικροπραγματάκια που βρίσκονται στο καρότσι που σέρνει ο Φιλιππινέζος και μετά τρέχουν προς το ταμείο. Στον δρόμο τους πατάνε τον οποιοδήποτε κοινό μεροκαματιάρη, που βρήκε λίγο χρόνο σε μια αργία να πάει να ψωνίσει με τα παιδιά του ένα πουφ που είχαν μπανίσει τους τελευταίους 5 μήνες...
Συγνώμη και πάλι, αυτή είναι κλασική ελληνική συμπεριφορά του "ποιος θα φτάσει πρώτος", διότι όπως και να το κάνουμε εμείς είμαστε πιο γαμάτοι από όλους τους άλλους και πρέπει να τους φάμε την θέση. Το ζήτημα είναι πως περιμένεις από έναν άνθρωπο μεγαλωμένο στην χλιδή πιο πολιτισμένη συμπεριφορά και σου βγαίνει το αντίθετο. Εύλογα βγάζω λοιπόν το συμπέρασμα του ψευτο-ανώτερου ανθρώπου με την μεγάλη τσέπη.
Σπρώξε και δάγκωσε με τα χρυσά δόντια και πέτα και τον Φιλιππινέζο πάνω μας για να φτάσεις πρώτη στο ταμείο κυρά μου και να χτυπήσει πρώτα τα δικά σου 1500 μικροαντικείμενα η ταμείας κι όχι το ένα πουφ που αγόρασε ο κοινός μεροκαματιάρης... ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!

2 σχόλια:

Chris είπε...

Νεόπλουτοι Ελληνάρες - κι άλλοι αγαπημένοι μου. Ω καιροί, ω ήθη.

MaHaHoU είπε...

Δεν ξερω αν παιζει θεμα νεοπλουτου...το σκεφτηκα, αλλα ο νεοπλουτος εχει το πλουτος μεσα=πλουσιος = ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ.
Ναι...ω καιροι, ω ηθη...ber